نام:
ايميل:
سايت:
   
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
  
  
 
+

سلام

با تشكر

و از نظر من هيچ كونه حقي را از طرف مقابل نمي تواند ضايع كند

اين جمله تا چه حد مي تواند درست باشد در صورتي كه در ايه به صراحت به عفو گذشت اشاره شده است ؟لَهُمُ الْحَقُّ فَاعْفُواْ وَاصْفَحُواْ

عفو در جايي بيان مي شود كه حقي ضايع شده باشد ...

+ رحيم 

با سلام و عرض ادب

مختصر پاسخهايي كه بنظر حقير مي رسد رو عرض ميكنم

1- اينكه حد در انسان حق الناسي ايجاد ميكند نسبت به فرد حس ورزيده شده كه بايد بابت آن از شخص حلاليت طلبيد

2- ژاسخ دوم اينه كه شخصيت انسان حسود هرگز رشد نميكند و همواره راكت و ساكن مي ماند .

3- وقتي به كسي حسد مي ورزيم در واقع حقي از او را ضايع و تباه ميكنيم و از طرفي تمام مكارم اخلاقي و حتي رذايل اخلاقي هم به نوعي با حق در گير هستند .

4- ايه بطور خاص بيان شده است اما بر داشت از معنا به خاص بودن آيه ارتباطي ندارد .

5- ايحاد حسد بطور عام جون تمام صفات بالقوه در وجود انسان هست و به فعليت در آمدنشان به خود انسان بستگي دارد .

انشالله كه اين اندك توضيح حقير نيز راه گشا باشد انشالله

+ زهره 

سلام

حسد در واقع همچون بسياري ديگر از رذايل اخلاقي كه ريشه در وجود و عمل هر فرد دارد در وجود او ريشه مي گيرد و اين بيماري به خاطر عدم توكل به خدا و صفت خود خواهي است كه روز به روز بيشتر مي شود . پس خودخواهي باعث ايجاد صفت حسادت مي شود .

فرد حسود چون تنها خود را مي بيند بنابراين نمي تواند طلب آرزوي خير نه براي خود و نه براي ديگري نمايد . حسد در واقع بيشترين آسيب را به خود فرد وارد مي كند و از نظر من هيچ كونه حقي را از طرف مقابل نمي تواند ضايع كند اما اين بد خواهي جلوي رشد صفات عاليه را از وجود خود فرد حسود مي گيرد . انسان حسود حق تفكر در خلقت را از خود مي گيرد . او همه چيز را از بخت بد خود مي داند و لذا هر روز بيشتر از قبل از خداوند دور مي شود .

+

سلام

سوال : حسد چه حقي را از انساني كه به او حسد ورزيديم ضايع مي سازد ؟ حقوق متقابل انسانها ...

حسد چه حقي را از خود انسان ضايع مي سازد ؟ حق فرد بر خود ؟

ارتباط حق و حسد ... اصلا ارتباط حق با مكارم اخلاقي چيست ؟

* اين حسد كه در اينجا اينقدر مورد مذمت قرار گرفته چگونه در انسان ايجاد مي شود ؟ اين آيه حسد را به طور خاص بيان نموده است ،حسد اهل كفر بر اهل ايمان ... ولي حسد به طور عام چگونه ايجاد مي شود ؟

+ لاله 

با سلام

شايد منظور از عفو و گذشت امر به ترك مقابله با آنها و عدم سرزنش باشد، که باعث پاک شدن قلب مومن از کينه آنهاست... چون مقابله با فردي که به سبب جهل در مقابل فرد با ايمان حسادت ميورزد و سعي در تباهي او دارد، مستلزم اين است كه انسان تا مقام آنها تنزّل يابد و مانند آنها شود و جهل و دشمني حسودان را زياد نمايد. آدم عاقل راضى نمى‏شود مانند آنان شود و نه جهل و دشمني آنان اضافه کند...

كينه داشتن نسبت به كافر و مؤمن، قلب را از توجه به امور آخرت باز مى‏دارد و راحتى را از دل مى‏برد و آنچه را از خيرات كسب كرده، مى‏خورد و از پند و اندرز دادن، كه هر كس را مطلوب و از ترحّم كه همه به آن مأموراند، باز مى‏دارد و در نتيجه، موجب گمراه كردن كه از آن نهى گشته است، مى‏شود.

مسلما خود همان كافران و اهل كتاب به روشنى حقانيت اسلام و پيامبر اسلام را مى‏شناختند ولى در اثر مطامع شخصى و به علت ترس از نابودي رياست آن را ناديده مى‏گرفتند و چون خودشان از نعمت اسلام محروم بودند طبعاً به كسانى كه به اسلام گرويده بودند حسد مى‏كردند. البته براى آنها امكان آن بود كه مسلمان شوند و آنها نيز اين نعمت را به دست آورند ولى در اثر مصالح شخصى، اين كار را نمى‏كردند و براى آنها حسد و خودخورى مى‏ماند و اينكه ‏اى كاش مسلمانها هم از اسلام برمى‏گشتند و كافر مى‏شدند...

چرا انسان خود را از خير کثيري به جهت جهل عده اي که خود حق را به خوبي ميشناسند ولي به علت رسيدن به مطامع شخصي حتي خود را از آن محروم کرده اند ، باز بدارد؟؟؟؟


پس اين درخواست بخشش را هم از طرف خداوند، براي مصون ماندن خود فرد مومن ميتوان تلقي کرد..
در مقابل دشمنان گاهى صلاح در ملايمت و عفو و گذشت است و گاه صلاح در خشونت و جنگ است كه تعيين هر کدام با رهبر مسلمين است... و خداوندي که بر هر چيزى تواناست، مى‏تواند شما را (در هر شرايطي) بر كفار پيروز گرداند..

يُريدُونَ أَنْ يُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ يَأْبَى اللَّهُ إِلاَّ أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ (توبه 32)

حتي اگر کافران نخواهند...

+ مائده 
بنام مهربانترين مهربانان
با سلام و تشکر از زحمات شما
خرمن سوخته ، همه کس را خرمن سوخته خواهد !!!
کسي که در گودال ذلّت و جهالت و حسادت ميفتد ، روح و تنش را غبار نا اميدي از رحمت و کرامت و لطف حق تعالي پر ميکند و ميخواهد همه را با خود در اين گودال افکند ....و حق را تباه کند ... چقدر بدبختيم اگر بخواهيم خواست خود را بر خواست رب العالمين غالب کنيم ...او حق است و خواستش حقي که با تمام ظرافتش به زيبايي بر زمين و زمان جاري ميشود ...
التماس دعاااااااااااااا
+ رحيم 

با سلام

خداوند وقتي نعمتي رو عطا ميكنه هرگز در جهت گرفتن آن نيست آنچه كه از نبودن نعمت نزد ما اتفاق مي افته همه از خود ماست كه بر ماست وقتي نگاه ميكنم كه خداوند نعمت فهم از مطالب قرآن رو چقدر زيبا عطا كرده جان و دل انسان به وجد مياد لذا اگر رقصي هم در سماء داشته باشه كم هست .

در مطالبتون مجمل و زيبا آنچه را كه ميشد از آيه برداشت كرد آورده شده مخصوصا خصوصيات اهل حسد كه با اندك تعمق هر انساني با اين ملاكها ميتونه درك كنه و بفهمه كه چقدر در اين مهلكه حسد گير هست و چقدر رها طرح بحث اخلاقي حسد در عناوين حق خودش يكي از مباحث زيباي به جا است خداوند به بركت قرآن عقول ما رو قرآني كنه انشالله