سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه با دانشمندان در آمیزد، بزرگش شمرند و هرکه با فرومایگان درآمیزد، پستش بدارند . [امام علی علیه السلام ـ در سفارش به امام حسین علیه السلام ـ]
نُّورٌ عَلَى نُورٍ (یَهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَن یَشَاء)

به نام سرچشمه خلقت و دانایی...


 


خدایا، بر محمد و آلش رحمت فرست، و بوسیله قرآن آراستگى برون ما را ادامه ده و خاطرات وساوس را از دست یافتن به سلامت درون‏هامان بازدار و زنگ دلها و آلودگیهاى گناهانمان را به آب لطف آن بشوى، و کارهاى شوریده ما را با مدد آن به سامان آر و در صف محشر سوز تشنگى ما را از حرارت انفعال، به آب رحمت قرآن فرو نشان، و در روز ترس بزرگ، هنگام برانگیختن ما از قبور جامه‏هاى امان را بوسیله آن بر ما بپوشان.


                                                از صحیفه سجادیه...امام سجاد (ع)


سلام  به دوستان عزیز و همیشه  بیدارم...

 


 آب رو از منظر منشاء حیات بودنش از دیدگاه قرآن بررسی کردم...


 


"و جعلنا من الماء کل شی‏ء حی" انبیاء /30


پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله فرموده:"کل شی‏ء خلق من‏الماء"


طبق آیه فوق و فرموده پیامبر،همه موجودات منشا هستى خود را از آب‏گرفته‏اند.


 امام باقر علیه السلام مى‏فرماید:«اول شی‏ء خلقه من خلقه،الشی‏ء الذی جمیع ‏الاشیاء منه،و هو الماء 


نخستین آفریده‏اى که خدا خلق کرد،چیزى است که ‏تمامى اشیا از آن است و آن آب است‏».


 امام باقر علیه السلام ‏فرمود:«نخست آن چیزى را آفرید که همه چیزها از آن است و آن چیز که همه اشیا از آن آفریده شده،آب است.در نتیجه خدا نسب هر چیزى را به آب مى‏رساند،ولى‏براى آب نسبى که بدان منسوب شود قرار نداد»


 


"و هو الذی خلق السماوات و الارض فی ستة ایام و کان عرشه على الماء" هود/7


و او است که آسمان‏ها و زمین را در شش هنگام آفرید و عرش (تدبیر)او(پیش ازآن)بر آب بود.


دلالت دارد که پیش از پیدایش جهان هستى،از آسمان‏ها گرفته تازمین،آب پدید آمده است،زیرا در تعبیر«و کان عرشه على الماء»واژه‏«عرش‏»کنایه از عرش تدبیر و منظور،علم خداى متعال است‏به همه مصالح و شایستگى‏ها وبایستگى‏هاى هستى،در برهه‏اى که جز آب چیزى نبوده است.در نتیجه آیه کنایه ازآن است که خداى تعالى بود و هیچ چیز با او نبود،و خداوند پیش از آفرینش جهان‏ابتدا آب،سپس همه مخلوقات را از آب آفرید.


قرآن کریم در چند جا اشاره دارد که ریشه زندگى،هم در منشا و پیدایش و هم درصحنه هستى و تداوم حیات،همه از آب است. مى‏فرماید:


"و جعلنا من الماء کل شی‏ء حی "هر چیز زنده‏اى را از آب پدید آوردیم‏. انبیاء/30


"و الله خلق کل دابة من ماء "خدا هر جنبنده‏اى را از آب آفرید. نور/45


درباره انسان مى‏گوید:


"و هو الذی خلق من الماء بشرا " و او است که از آب بشرى آفرید». فرقان /54


 


مقصود از این آب همان آبى است که سر منشا همه موجودات است چنان چه درآیات فوق آمده،یا منظور از آب،نطفه است چنان چه در آیه


" خلق من ماء دافق" طارق /6


[آدمى]از آبى جهنده آفریده شد».


 الم نخلقکم من ماء مهین مرسلات/20.


 ،مگر شما را از آبى‏پست نیافریدیم؟».


 مقصود از«پست‏»بد بو و نفرت آور، بر حسب ظاهر است.ولى‏بیش‏تر مفسرین بر این عقیده‏اند که منظور از«ماء»همان پدیده نخستین است


"اول‏ما خلق الله الماء"(  تفسیر فخر رازى،ج 24،ص 16)


نخستین چیزى که خدا آفرید آب بود ...


که تمامى پدیده‏ها از آن‏ریشه گرفته‏اند،زیرا بذر نخستین موجود زنده تنها از آب پاشیده شد،همان بذراولیه‏اى که به صورت حیوان ساده تک سلولى(آمیپ)شکل گرفت و به سوى‏جاندارانى که اعضاى پیچیده با بیش از یک میلیون سلول پیش رفت کرد.


اما چگونگى پیدایش حیات-در آب اقیانوس‏ها،دریاها و باتلاق‏ها-از نکات‏مبهمى است که هنوز علم تجربى بدان دست نیافته است. از این رو است که تئورى‏تکامل جان داران-به هر شکل و فرضیه‏اى که تا کنون مطرح شده-به بررسى مرحله‏پس از پیدایش نخستین سلول زنده پرداخته است،اما برهه پیش از آن هنوز مجهول مانده است.همین اندازه معلوم گشته که حیات به اراده الهى-که بر تمامى مقدرات‏هستى چیره است-به وجود آمده است و این امر مسلمى است که از پذیرش آن‏گریزى نیست،زیرا که هم تسلسل باطل است و هم خود آفرینى محال.دانش تجربى ‏روز هم خود آفرینى را باطل مى‏شناسد...


 


خدایا، بر محمد و آلش رحمت فرست، و بوسیله قرآن آراستگى برون ما را ادامه ده و خاطرات وساوس را از دست یافتن به سلامت درون‏هامان بازدار و زنگ دلها و آلودگیهاى گناهانمان را به آب لطف آن بشوى، و کارهاى شوریده ما را با مدد آن به سامان آر و در صف محشر سوز تشنگى ما را از حرارت انفعال، به آب رحمت قرآن فرو نشان، و در روز ترس بزرگ، هنگام برانگیختن ما از قبور جامه‏هاى امان را بوسیله آن بر ما بپوشان.


                                                از




  • کلمات کلیدی :
  • مرزلن ::: جمعه 87/3/3::: ساعت 11:23 عصر

    به نام آنکه جان را فکرت آموخت




    با تشکر از زحمات بی شائبه دوستان در به سر انجام رساندن معقول و منطقی واژه آب که قطعا ادامه خواهد داشت ، و همه بر داشتهایی که تا کنون از ترجمه و تفسیر و نظرات شخصی با استعانت از خداوند مهربان که همواره لطفش شامل ما بوده.


    اگر سوره هایی که آیات آب در آنها بکار رفته معنای سوره را با واژه آب در نظر بگیریم مفاهیم زیبایی رابطه مند خواهیم یافت که با بضاعت اندکمان به بعضی از این معانی اشاره مینماییم و امید مرحمت از درگاه خالق یگانه مهربان را داریم .




    معانی سوره ها در ارتباط با آب :




     




    انفال = ثروتهای عمومی ، غنیمت ، بهره و هبه




    بهترین معنا در این رابطه همانا هبه است که خداوند بدون منت آب را برای ما ارزانی داشته و هبه نموده است




    اعراف = جایی میان دوزخ و بهشت




    نزول آب از آسمان به زمین بوده و نفوذ آن به اعماق زمین که توده مذاب زمین وجود دارد و این تعبیر در مورد آب صادق است




    یونس = نامی پیامبری است




    جالب است بدانیم که این پیامبر بیشتر عمر خود را در شکم ماهی در دریا و در آب گذارنیده




    انعام = بخششی از بزرگتر به کوچکتر ، به کسی چیزی را از راه نیکو دادن




    با توجه به هر دو معنا می بینیم که آب این هدیه الهی به نیکویی به ما بخشیده شده و از نوع بخشندگی عام خداوند است که همه بشریت بصورت یکسان از آن بهره مند می شوند




    هود = به معنای کوهان شتر ، بازگشت کننده




    با در نظر گرفتن کوهان شتر برای ذخیره آب در این حیوان در بیابانهای خشک و اهمیت حیاتی آب و هم چنین باز گشت آب همواره به جهان هستی




    نساء = زنان ، زن




    باید گفت رحمت وجود زن مانند آب در همه هستی و زندگی بشری جریان دارد و اگر این موجودیت شناخته نشود در واقع آب این عنصر هستی بخش نیز شناخته نمی شود به تعبیر دیگر جهان ، هستی خویش را مدیون زن و هم چنین طبیعت به آب است




    ابراهیم = نام پیامبر خلیل




    داستان هجرت این پیامبر و آب و بنای خانه کعبه و از همه مهم تر دویدن هاجر برای پیدا کردن آب برای اسماعیل فرزندش و چشمه زمزم از شاهکارهای این اسم است با آب  




    کهف = غار ، عار بزرگ در کوه ، پناهگاه




    جریانهای زیر زمینی آب در غار ها تا رسیدن به سطح زمین و اینکه خداوند آب را مامن و پناهگاه محکمی برای انسان قرار داده است




    فرقان= جدا کردن، آنچه که حق را از باطل جدا کند




    از مهم ترین ویژگیهای آب این است که جدا کننده پاکی از نا پاکی چه درونی و چه بیرونی می باشد کمی دقت کنیم ؟




    نمل = مورچه




    سخت کوشی این حیوان با جثه کوچک زبان زد بوده و از آن شهره ای ساخته بنام و هم چنین سخت کوشی آب برای جریان داشتن و هم چنین قطرات ریز باران که با باریدن از آسمان نیروی عظیمی را به همراه خواهد داشت مانند آن حیوان کوچک




    جن= گل و شکوفه ، کوچود خیالی و غیر مریی 




    دو مظهر زیبایی در جهان همواره از رویش خود صورت زیبایی به هستی بخشیده اند که این رویش فقط با آب میسر است



  • کلمات کلیدی :
  • مرزلن ::: جمعه 87/3/3::: ساعت 11:20 عصر

    سلام دوستان خوب و عزیز


    تصمیم گرفتم که تمامی آیاتی رو که درباره آب در قرآن وجود داشت (البته معانی ) رو در این بخش بیارم...سعی کردم که کامل باشه


     


    در ضمن ایام  ولادتهای  با سعادت رو به همه تبریک میگم 


     


    22.بقره
     آنکس که زمین را بستر شما قرار داد و آسمان (جو زمین) را همچون سقفی بر بالای سر شما و از آسمان آبی فرو فرستاد، و بوسیله آن میوه‏ها را پرورش داد، تا روزی شما باشد، بنابر این برای خدا شریکهائی قرار ندهید در حالی که می‏دانید (هیچ یک از این شرکاء و بتان نه شما را آفریده‏اند و نه شما را روزی می‏دهند).



    29.بقره
     او خدائی است که همه آنچه (از نعمتها) در زمین وجود دارد، برای شما آفریده سپس به آسمان پرداخت، و آنها را به صورت هفت آسمان مرتب نمود و او به هر چیز آگاه است.



    74.بقره
     سپس دلهای شما بعد از این جریان سخت شد، همچون سنگ، یا سختتر!، چرا که پاره‏ای از سنگها می‏شکافد و از آن نهرها جاری می‏شود، و پاره‏ای از آنها شکاف بر می‏دارد و آب از آن تراوش می‏کند، و پاره‏ای از خوف خدا (از فراز کوه) به زیر می‏افتد (اما دلهای شما نه از خوف خدا می‏طپد و نه سرچشمه علم و دانش و عواطف انسانی است) و خداوند از اعمال شما غافل نیست.


    164.بقره
     در آفرینش آسمانها و زمین، و آمد و شد شب و روز، و کشتیهائی که در دریا به سود مردم در حرکتند، و آبی که خداوند از آسمان نازل کرده، و با آن زمین را پس از مرگ زنده نموده و انواع جنبندگان را در آن گسترده و (همچنین) در تغییر مسیر بادها و ابرهائی که در میان زمین و آسمان معلقند، نشانه‏هائی است (از ذات پاک خدا و یگانگی او) برای مردمی که عقل دارند و می‏اندیشند.



    43. نساء
    ای کسانی که ایمان آورده‏اید در حالی که مست هستید به نماز نزدیک نشوید تا بدانید چه می‏گوئید و همچنین هنگامی که جنب هستید، مگر اینکه مسافر باشید، تا غسل کنید، و اگر بیمارید یا مسافر و یا قضای حاجت کرده‏اید و یا با زنان آمیزش جنسی داشته‏اید و در این حال آب (برای وضو و غسل) نیابید با خاک پاکی تیمم کنید، به این طریق که صورتها و دستها را با آن مسح کنید، خداوند بخشنده و آمرزنده است.


    99.انعام
     او کسی است که از آسمان آبی نازل کرد و بوسیله آن گیاهان گوناگون رویانیدیم، از آن ساقه‏ها و شاخه‏های سبز خارج ساختیم و از آنها دانه‏های متراکم، و از شکوفه نخل خوشه‏ها با رشته‏های باریک بیرون فرستادیم و باغها از انواع انگور و زیتون و انار شبیه به یکدیگر و بی‏شباهت هنگامی که میوه می‏کند به میوه آن و طرز رسیدنش بنگرید که در آن نشانه‏هائی برای افراد با ایمان است.


    50.اعراف
     و دوزخیان، بهشتیان را صدا می‏زنند که (محبت کنید) و مقداری آب یا از آنچه خدا به شما روزی داده به ما ببخشید، آنها (در پاسخ) می‏گویند خداوند اینها را بر کافران تحریم کرده است.


    57.اعراف
     او کسی است که بادها را پیشاپیش (باران) رحمتش می‏فرستد تا زمانی که ابرهای سنگین بار را (بر دوش خود) حمل کنند در این هنگام آنها را به سوی سرزمینهای مرده می‏فرستیم و به وسیله آن آب (حیاتبخش) نازل می‏کنیم و با آن از هر گونه میوه‏ای (از خاک تیره) بیرون می‏آوریم؟ و اینگونه (که زمینهای مرده را زنده کردیم) مردگان را (نیز در قیامت) زنده می‏کنیم تا متذکر شوید.


     11.انفال
     (به خاطر بیاورید) هنگامی را که خواب سبکی که مایه آرامش از ناحیه خدا بود شما را فرو گرفت و آبی از آسمان برای شما فرو فرستاد تا با آن شما را پاک و پلیدی شیطان را از شما دور سازد و دلهای شما را محکم و گامها را با آن ثابت دارد.


    24.یونس
     زندگی دنیا همانند آبی است که از آسمان نازل کرده‏ایم که بر اثر آن گیاهان گوناگون که مردم و چهار پایان از آن می‏خورند، می‏روید، تا زمانی که روی زمین زیبائی خود را (از آن) گرفته و تزیین می‏گردد و اهل آن مطمئن می‏شوند که می‏توانند از آن بهره‏مند گردند (ناگهان) فرمان ما شب هنگام یا در روز (برای نابودی آن) فرا می‏رسد (سرما یا صاعقه‏ای را بر آن مسلط می‏سازیم) و آنچنان آنرا درو می‏کنیم که (گوئی) هرگز نبوده است اینچنین آیات خود را برای گروهی که تفکر می‏کنند شرح می‏دهیم.


    7.هود
     او کسی است که آسمانها و زمین را در شش روز (شش دوران) آفرید و عرش (قدرت) او بر آب قرار داشت، (بخاطر این آفرید) تا شما را آزمایش کند تا کدامیک عملتان بهتر است و اگر بگوئی شما بعد از مرگ برانگیخته می‏شوید مسلما کافران می‏گویند این سحر آشکاری است!.


    43.هود
     گفت به کوهی پناه می‏برم تا مرا از آب حفظ کند، گفت امروز هیچ حافظی در برابر فرمان خدا نیست، مگر آن کس را که او رحم کند، در این هنگام موجی در میان آندو حائل شد و او در زمره غرق‏شدگان قرار گرفت.


    44.هود
     و گفته شد ای زمین آبت را فرو بر، و ای آسمان خودداری کن، و آب فرو نشست و کار پایان یافت، و (کشتی) بر (دامنه کوه) جودی پهلو گرفت و (در این هنگام) گفته شد: دور باد قوم ستمگر!


    4.رعد
     و در روی زمین قطعاتی در کنار هم قرار دارد که با هم متفاوتند و باغهائی از انگور، و زراعت، و نخلها، که گاهی بر یک پایه می‏رویند و گاهی بر دو پایه، همه آنها از یک آب سیراب می‏شوند و با اینحال بعضی از آنها را از جهت میوه بر دیگری برتری می‏دهیم، در اینها نشانه‏هائی است برای آنها که عقل خویش را بکار می‏گیرند.


    14.رعد
     دعوت حق از آن او است و کسانی که (مشرکان) غیر از خدا می‏خوانند به دعوت آنها پاسخ نمی‏گویند، آنها همچون کسی هستند که کفهای خود را به سوی آب می‏گشاید تا آب بدهانش برسد و هرگز نخواهد رسید، و دعای کافران جز در ضلال (و گمراهی) نیست!



    17.رعد
     خداوند از آسمان آبی فرستاد و از هر دره و رودخانه‏ای به اندازه آنها سیلابی جاری شد، سپس سیل بر روی خود کفی حمل کرد - و از آنچه (در کوره‏ها) برای بدست آوردن زینت آلات یا وسائل زندگی آتش روی آن روشن می‏کنند نیز کفهائی مانند آن به وجود می‏آید - اما کفها به بیرون پرتاب می‏شوند ولی آنچه به مردم سود می‏رساند (آب یا فلز خالص) در زمین می‏ماند خداوند اینچنین مثال می‏زند.


    16.رعد
     به دنبال او جهنم خواهد بود و از آب بد بوی متعفنی نوشانده می‏شود.


    32.ابراهیم
     خداوند همان کسی است که آسمانها و زمین را آفریده و از آسمان آبی نازل کرده و با آن میوه‏ها (ی مختلف) را خارج ساخت و روزی شما قرار داد و کشتی را مسخر شما گردانید تا بر صفحه دریا به فرمان او حرکت کنند و نهرها را (نیز) مسخر شما گرداند.


    22.حجر
     ما بادها را برای تلقیح (ابرها و بهم پیوستن و بارور ساختن آنها) فرستادیم، و از آسمان آبی نازل کردیم با آن سیراب ساختیم، در حالی که شما توانائی حفظ و نگهداری آن را نداشتید.


    10.نحل
     او کسی است که از آسمان آبی فرستاد که شرب شما از آن است، و گیاهان و درختان که حیوانات خود را در آن به چرا می‏برید نیز از آن است.


    65.نحل
     خداوند از آسمان آبی فرستاد، و زمین را بعد از آنکه مرده بود حیات بخشید در این نشانه روشنی است برای جمعیتی که گوش شنوا دارند!


    45.کهف
     زندگی دنیا را برای آنها به آبی تشبیه کن که از آسمان فرو می‏فرستیم، و به وسیله آن گیاهان زمین، سرسبز و درهم فرو می‏روند، اما بعد از مدتی می‏خشکند، به گونه‏ای بادها آنها را به هر سو پراکنده می‏کنند، و خداوند بر هر چیز توانا است .


    53.طه
     همان خداوندی که زمین را برای شما محل آسایش قرار داد، و راههائی در آن ایجاد کرد و از آسمان آبی فرستاد که به وسیله آن انواع گوناگون گیاهان مختلف را (از خاک تیره) برآوردیم.


    30.انبیاء
     آیا کافران ندیدند که آسمانها و زمین به هم پیوسته بودند و ما آنها را از یکدیگر باز کردیم؟، و هر چیز زنده‏ای را از آب قرار دادیم، آیا ایمان نمی‏آورند!


    5.حج
     ای مردم اگر در رستاخیز شک دارید (به این نکته توجه کنید که) ما شما را از خاک آفریدیم، سپس از نطفه، و بعد از خون بسته شده، سپس از مضغه (چیزی شبیه گوشت جویده) که بعضی دارای شکل و خلقت است و بعضی بدون شکل، هدف این است که ما برای شما روشن سازیم (که بر هر چیز قادریم) و جنین‏هائی را که بخواهیم تا مدت معینی در رحم مادران قرار می‏دهیم (و آنچه را بخواهیم ساقط می‏کنیم) بعد شما را به صورت طفل بیرون می‏فرستیم، سپس هدف این است که به حد رشد و بلوغ برسید، در این میان بعضی از شما می‏میرند و بعضی آن قدر عمر می‏کنند که به بدترین مرحله زندگی و پیری می‏رسند آنچنان که چیزی از علوم خود را به خاطر نخواهند داشت (از سوی دیگر) زمین را (در فصل زمستان) خشک و مرده می‏بینی، اما هنگامی که باران را بر آن فرو می‏فرستیم به حرکت در می‏آید و نمو می‏کند، و انواع گیاهان زیبا را می‏رویاند.



    63.حج
     آیا ندیدی خداوند از آسمان آبی فرستاد و زمین (بر اثر آن) سر سبز و خرم می‏گردد؟ و خداوند لطیف و خبیر است.


    18.مومنون
     و از آسمان آبی به اندازه معین نازل کردیم و آنرا در زمین (در مخازن مخصوصی) ساکن نمودیم و ما بر از بین بردن آن کاملا قادریم.


    39.نور
     و کسانی که کافر شدند اعمالشان همچون سرابی است در یک کویر، که انسان تشنه آنرا از دور آب می‏پندارد، اما هنگامی که به سراغ آن می‏آید چیزی نمی‏یابد! و خدا را نزد آن می‏یابد و حساب او را صاف می‏کند، و خداوند سریع الحساب است!


    45.نور
     و خداوند هر جنبنده‏ای را از آبی آفرید، گروهی از آنها بر شکم خود راه می‏روند، و گروهی بر دو پای خود، و گروهی بر چهار پا راه می‏روند، خداوند هر چه را اراده کند می‏آفریند، چرا که خدا بر همه چیز تواناست.


    48.فرقان
     و او کسی است که بادها را بشارتگرانی پیش از رحمتش فرستاد و از آسمان آبی پاک کننده نازل کردیم.


    54.فرقان
    او کسی است که از آب انسانی را آفرید او را نسب و سبب قرار داد (و نسل او را از این دو طریق گسترش داد) و پروردگار تو همواره قادر است.


    60.نمل
     آیا بتهائی که معبود شما هستند بهترند یا کسی که آسمان و زمین را آفریده؟، و برای شما از آسمان آبی فرستاد که با آن باغهائی زیبا و سرورانگیز رویاندیم، و شما قدرت نداشتید درختان آنرا برویانید، آیا معبود دیگری با خداست؟ نه، آنها گروهی هستند که (از روی نادانی) مخلوقات خدا را در ردیف او قرار می‏دهند.


    63.عنکبوت
     و اگر از آنها بپرسی چه کسی از آسمان آبی نازل کرد و به وسیله آن زمین را بعد از مردنش احیا نمود؟ می‏گویند: الله، بگو ستایش مخصوص خداست، اما اکثر آنها نمی‏دانند.


    24.روم
     و از آیات او این است که برق (و رعد) را به شما نشان می‏دهد که هم مایه ترس است و هم امید (ترس از صاعقه، و امید به نزول باران) و از آسمان آبی فرو می‏فرستد که زمین را بعد از مردن به وسیله آن زنده می‏کند، در این نشانه‏هائی است برای جمعیتی که عقل خود را به کار می‏گیرند.


     48.روم
     خداوند همان کسی است که بادها را می‏فرستد تا ابرهائی را به حرکت درآورند، سپس آنها را در پهنه آسمان آن گونه که بخواهد می‏گستراند، و متراکم می‏سازد در این هنگام دانه‏های باران را می‏بینی که از لابلاهای آن خارج می‏شوند، هنگامی که این (باران حیاتبخش) را به هر کس از بندگانش که بخواهد می‏رساند خوشحال می‏شوند.


    10.لقمان
     آسمانها را بدون ستونی که قابل رؤیت باشد آفرید، و در زمین کوههائی افکند تا شما را به لرزه در نیاورد، و از هر گونه جنبنده روی آن منتشر ساخت، و از آسمان آبی نازل کردیم، و به وسیله آن در روی زمین انواع گوناگونی از جفتهای گیاهان پر ارزش رویاندیم.


    8.سجده
     سپس نسل او را از عصاره‏ای از آب ناچیز و بی قدر خلق کرد.


    27.سجده
     آیا ندیدند که ما آب را به سوی زمینهای خشک می‏رانیم، و به وسیله آن زراعتهائی می‏رویانیم که هم چهارپایانشان از آن می‏خورند و هم خودشان تغذیه می‏کنند، آیا نمی‏بینند؟!


    27.فاطر
     آیا ندیدی خداوند از آسمان آبی فرو فرستاد که به وسیله آن میوه‏هائی (از زمین) خارج ساختیم با الوان گوناگون و از کوهها نیز (به لطف پروردگار) جاده‏هائی آفریده شده به رنگ سفید و سرخ با الوان مختلف، و (گاه) به رنگ کاملا سیاه!


    21.زمر
     آیا ندیدی که خداوند از آسمان آبی فرستاد، و آن را به صورت چشمه‏هائی در زمین وارد نمود سپس با آن زراعتی را خارج می‏سازد که الوان مختلف دارد بعد این گیاه خشک می‏شود، به گونه‏ای که آن را زرد و بی‏روح می‏بینی، سپس آن را در هم می‏شکند و خرد می‏کند، در این ماجرا تذکری برای صاحبان مغز است.


    11.زخرف
     و آن کسی که از آسمان آبی فرستاد به مقدار معین، و به وسیله آن سرزمین مرده را حیات شیدیم، و همینگونه در قیامت زنده می‏شوید!


    15.محمد
     توصیف بهشتی که به پرهیزگاران وعده داده شده چنین است که در آن نهرهائی از آب صاف و خالص است که بدبو نشده. و نهرهائی از شیر که طعم آن دگرگون نگشته، و نهرهائی از شراب (طهور) که مایه لذت نوشندگان است، و نهرهائی از عسل مصفی، و برای آنها در آن از تمام انواع میوه‏ها وجود دارد (و از همه بالاتر) آمرزشی است از سوی پروردگارشان، آیا چنین کسانی همانند کسانی هستند که همیشه در آتش دوزخند و از آب جوشان نوشانده می‏شوند که امعاء آنها را از هم متلاشی می‏کند؟!


    9.ق
     و از آسمان آبی پر برکت فرستادیم و به وسیله آن باغها و دانه‏هائی را که درو می‏کنند رویاندیم.


    11.قمر
     در این هنگام درهای آسمان را گشودیم و آبی فراوان و پی در پی فرو بارید.


    12.قمر
     و زمین را شکافتیم و چشمه‏های زیادی بیرون فرستادیم، و این دو آب به اندازه‏ای که مقدر بود با هم درآمیختند.



    28.قمر
     و به آنها خبر ده که آب (قریه) باید در میان آنها تقسیم شود (یک روز سهم ناقه، و یکروز برای آنها) و هر یک در نوبت خود باید حاضر شوند.



    31.واقعه
     و در کنار آبشارها.



    68.واقعه
     آیا به آبی که می‏نوشید اندیشیده‏اید؟


    30.ملک
     بگو: به من خبر دهید اگر آبهای (سرزمین) شما در زمین فرو رود چه کسی می‏تواند آب جاری در دسترس شما قرار دهد؟


    16.جن
     و اگر آنها (جن و انس) بر طریقه (ایمان) استقامت ورزند ما آنها را با آب فراوان سیراب می‏کنیم.


    20.مرسلات
     آیا شما را از آبی پست و ناچیز نیافریدیم؟


    27.مرسلات
     و در آن کوههای استوار و بلند قرار دادیم، و آبی گوارا به شما نوشاندیم.


    14.نباء
     و از ابرهای باران‏زا آبی فراوان نازل کردیم.


    30/31.نازعات
     و زمین را بعد از آن گسترش داد.
    آبش خارج کرد و چراگاهش را آماده ساخت.


    25.عبس
     ما آب فراوانی از آسمان فروریختیم!


    5/6.طارق
     انسان باید نگاه کند که از چه چیز آفریده شده؟!


    از یک آب جهنده آفریده شده است


     


    تا بعد ...یا حق



  • کلمات کلیدی :
  • مرزلن ::: جمعه 87/3/3::: ساعت 11:14 عصر

    <      1   2   3   4   5   >>   >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ